Bevalling thuis

Bij de geboorte van uw kindje is het belangrijk dat u zich prettig voelt en dat het gebeurt in een vertrouwde veilige omgeving. De plaats van bevalling, thuis of in het ziekenhuis zult u vooraf moeten kiezen. Veel (aanstaande) moeders lijkt het geweldig wanneer hun kindje thuis in hun eigen vertrouwde omgeving geboren kan worden.

Begeleiding van verloskundige of huisarts

Wanneer u kiest voor een bevalling thuis, dan zal uw verloskundige of huisarts de bevalling begeleiden. Hij/zij kan inschatten hoe de bevalling verloopt en zal hulp inschakelen indien nodig. De verloskundige zal tijdens de bevalling thuis aangeven wanneer de kraamverzorgende opgeroepen moet worden voor assistentie. De verloskundige roept de kraamverzorgende op wanneer zij dat noodzakelijk acht. De kraamverzorgenden van BabyCare staan 24 uur per dag beschikbaar, zodat zij binnen de gestelde tijd na de oproep aanwezig kunnen zijn.

Kraamzorg bij een thuisbevalling

De kraamverzorgster helpt met alles klaarzetten voor de bevalling thuis, zij ondersteunt u bij het opvangen van weeën en assisteert de verloskundige of huisarts. Na de thuisbevalling verzorgt zij uw kindje, ze helpt u met de eerste voeding, ruimt de kraamkamer op en zij verzorgt u. Op deze manier kunt u direct in uw eigen vertrouwde omgeving genieten van de eerste bijzondere momenten met uw pasgeboren baby. Zij zal haar kraamzorg taken oppakken en er voor u een zo mooi mogelijke kraamtijd van maken.

Vroegtijdige ondersteuning

Wat kan een kraamverzorgende voor u betekenen als zij al vroeg aanwezig is tijdens de bevalling thuis? De kraamverzorgende kan al vroeg tijdens de thuisbevalling opgeroepen worden. Kraamverzorgenden van BabyCare zijn specifiek geschoold om vroegtijdig bij een bevalling thuis aanwezig te zijn. Verloskundigenpraktijk Materna uit Hilversum en Verloskundigenpraktijk Tara uit Den Haag hebben onze kraamverzorgenden hiervoor uitstekend opgeleid.

Vóór de geboorte geeft de kraamverzorgende u en uw partner emotionele steun en blijft rustig en geeft handige tips. Bijvoorbeeld over het aannemen van bepaalde houdingen en hoe goed te blijven ademen. De kraamverzorgende kan actief bij u in de buurt zijn, maar ook rustig op de achtergrond blijven. Soms geeft het idee van haar aanwezigheid al veel geruststelling. Indien u gebruik wilt maken van vroegtijdige bevallingsassistentie kunt u dit kenbaar maken bij uw verloskundige en bij BabyCare.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de thuisbevalling? Neemt u gerust contact op of meld u aan voor de beste zorg aan moeder en kind!