Voorbereiding bevalling

Wat kan (moet) ik klaarzetten vóór de bevalling?

Zet minimaal 3 weken vóór de uitgerekende datum uw bed op bedverhogers (klossen). Ook als u van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen, bent u verplicht uw bed op de juiste hoogte te brengen (bovenkant matras minimaal 80 cm hoog boven de grond). Dit in verband met de ARBO-wet voor kraamverzorgenden. Zorg ervoor dat de verloskundige om uw bed heen kan lopen. Leg alvast een zeiltje of iets dergelijks onder uw onderlaken voor het geval uw vliezen breken. Zorg ook dat er voldoende licht is in de kamer.

BabyCare levert, in samenwerking met Medipoint, gratis klossen en ondersteken e.d. Tijdens de intake wordt dit met u besproken. Een waterbed is niet geschikt om op de bevallen. Indien u een waterbed heeft, dan kan u eventueel ook een logeerbed op klossen zetten. Medipoint heeft eventueel ook een bed te leen waarop u kunt bevallen.

Checklist voorbereiding bevalling en kraamperiode

We hebben een handige ‘checklist voorbereiding bevalling en kraamzorg’ voor u samengesteld. Hier vindt u wat u nodig heeft voor tijdens een thuisbevalling maar ook wat u mee kan nemen wanneer u in het ziekenhuis gaat bevallen.

Nog vragen?

Wilt u meer informatie over de ‘voorbereiding bevalling’? Neem gerust contact met ons op of meld u direct aan voor de beste kraamzorg aan moeder en kind!