Uitzetlijst

U heeft voor de kraamverzorging en de eventuele bevalling thuis verschillende praktische hulpmiddelen nodig. Deze kan je vinden in onze checklist babyuitzet. Denk bijvoorbeeld aan bedverhogers en ondersteek. Al deze spullen hoeft u niet te kopen via BabyCare kunt u ze gewoon een tijdje lenen.

Kraampakket, onderdeel van de uitzetlijst

Wanneer u zwanger bent dient u ook uw zorgverzekeraar op de hoogte te brengen. Indien het binnen uw polisvoorwaarden valt, zult u omstreeks de 7e maand van de zwangerschap een kraampakket ontvangen van uw zorgverzekeraar. Wanneer u van uw zorgverzekeraar geen kraampakket ontvangt, kunt u er zelf een kopen bij de Prénatal of thuiszorgwinkel.

U kunt ook zelf een kraampakket samenstellen en de benodigdheden bij de drogist aanschaffen. Wanneer u twijfelt of een kraampakket binnen uw polisvoorwaarden valt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Het kraampakket is noodzakelijk wanneer u kiest voor een thuisbevalling. Wanneer u in het ziekenhuis wilt bevallen dan heeft u slechts een aantal artikelen nodig.

Uitzetlijst check!

Wilt u weten wat u zoal nodig hebt voor een thuisbevalling en de kraamperiode? We hebben een handige checklist babyuitzet voor u samengesteld.