Intake Kraamzorg

Wanneer vindt de intake kraamzorg plaats?

Wij nemen vóór de 30ste week van uw zwangerschap contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit gesprek zal uiterlijk tijdens de 30e week van de zwangerschap plaats vinden. Tijdens dit gesprek kunt u uw eigen specifieke wensen en verwachtingen aangeven en zullen wij met u doornemen wat de mogelijkheden zijn. Mocht het eerder noodzakelijk zijn om een gesprek te hebben, dan verzoeken wij u om dit aan te geven bij de planning van de kraamzorg.

Intake thuis

De intake zal overdag bij u thuis plaatsvinden. U wordt door één van onze planners telefonisch benaderd voor het maken van een afspraak. De intaker zal onder andere uw gegevens controleren, de zwangerschap, aankomende bevalling en kraamweek bespreken en neemt met u het zorgplan en bijbehorende formulieren door. Ook kunt u tijdens dit gesprek uw specifieke wensen en/of bijzonderheden kenbaar maken. Deze gegevens helpen ons om een zo goed mogelijke match tot stand te brengen tussen u, uw gezin en de kraamverzorgende.

Wij vragen u om eventuele adreswijzigingen, wijziging van verzekering, wijziging van uw email of telefoonnummer(s) tijdig aan ons door te geven.

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt het aantal kraamzorguren vastgesteld. Het Landelijk Indicatie Protocol is hierbij leidend. De basisindicatie is 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding en geld vanaf de geboortedag tot en met de achtste dag na de geboorte. De indicatiestelling vindt plaats op meerdere momenten: tijdens de intake, bij start zorg en tijdens de kraamperiode. Tijdens de kraamweek is uw verloskundige bevoegd om de uren bij te stellen bijstellen, indien medisch noodzakelijk. De kraamverzorgende heeft hierbij een adviserende rol.

Contact

Wilt u meer informatie over “intake kraamzorg” ? Neem dan gerust contact met ons op of meld u direct aan voor de beste kraamzorg aan moeder en kind!