Kosten kraamzorg

Kosten kraamzorg en bevallingsassistentie vallen binnen de basis ziektekostenverzekering waarvoor iedereen in Nederland verzekerd is. De kosten van kraamzorg worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel is er wettelijk vastgesteld dat er een eigen bijdrage van €4,70 (tarief per 1-1-2022) betaald moet worden voor elk geleverd uur kraamzorg. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar zal óf BabyCare óf uw zorgverzekeraar de factuur aan u sturen. De kosten voor kraamzorg zijn bij alle kraambureau’s gelijk. Dit is landelijk bepaald.

Aanvullende verzekering

Veel aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage. Ook andere producten en diensten kunnen worden vergoed onder andere; lactatiekundig advies, verhuur en aanschaf van borstkolven en zwangerschapscursus. Het is daarom aan te raden de polisvoorwaarden door te nemen met betrekking tot de kosten kraamzorg. Voor vragen over de dekking van uw verzekeringspolis, kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Kosten poliklinische bevalling

Wanneer u heeft besloten om niet thuis te bevallen maar in het ziekenhuis zonder medische indicatie dan wordt dit een poliklinische bevalling genoemd en zijn daar kosten aan verbonden. Deze kosten worden door het ziekenhuis in rekening gebracht. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket wordt dit wel of niet vergoed. De kosten van een medische bevalling worden wel altijd vergoed.

 

Kraamzorg particulier bijkopen

Vindt u het fijn om extra uren kraamzorg te krijgen maar is er geen indicatie? Dan kunt u zelf extra uren kraamzorg bijkopen tegen betaling van het landelijk vastgestelde uurtarief van de NZA. Wilt u hier meer informatie over ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op voor de kosten van particuliere kraamzorg.

Heeft u nog vragen over de ‘kosten kraamzorg’? Neem gerust contact op of meld u direct aan voor de beste zorg aan moeder en kind!