Ouderadviesraad

Ouderadviesraad: Jouw mening telt!

Als zwangere en jonge ouder komt u veel in aanraking met allerlei zorginstanties. Iedereen, de verloskundige, kraamverzorgende tot aan de jeugdgezondheidszorg willen u en uw jonge gezin zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen. Bij het krijgen van uw eigen gezinnetje komt heel wat bij kijken. Veel informatie ontvangt u van de zorgprofessionals uit de geboortezorg of van bekenden om u heen.

Uiteindelijk wordt u zelf de beste ervaringsdeskundige en hoe mooi zou het zijn om uw ervaringen te delen met de zorgprofessionals! Met uw ervaring kan de kwaliteit van de geboortezorg verbeterd worden.

Clientparticipatie

Op regionaal niveau is het mogelijk om deel te nemen aan een ouderadviesraad. Dit gaat in samenwerking met een Verloskundig SamenwerkingsVerband (VSV). In een aantal regio’s is er al een ouderadviesraad opgericht, maar in sommige regio’s staat dit nog in de kinderschoenen.

De ouderadviesraad zal ongeveer vier keer per jaar samen komen om te ontwikkelingen in de geboortezorg te bespreken. Jullie worden dan ook bijgestaan door professionals in de geboortezorg die jullie ervaringen en adviezen mee nemen naar de andere takken van de geboortezorg.

Uiterlijk 1 januari 2022 zal er in alle regio’s een ouderadviesraad opgericht worden.