Wat is kraamzorg?

Kraamzorg vanaf het prilste begin

Wat is kraamzorg?

‘BabyCare Kraamzorg staat voor cliëntgerichte, doelmatige en veilige zorg aan (aanstaande) moeder, (ongeboren) kind en haar gezin’.

Kraamzorg is noodzakelijke en toegankelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later’.

Kraamzorg begint bij de geboorte en is de zorg voor moeder en kind gedurende de eerste week na de bevalling. Bij een thuisbevalling verleent de kraamverzorgende assistentie en ondersteuning aan de verloskundige. Dit betekent dat zij al aanwezig is op het moment dat uw kindje geboren wordt. In een aantal ziekenhuizen levert BabyCare ook bevallingsassistentie bij een poliklinische bevalling. Na de bevalling zal de kraamverzorgende met u mee naar huis gaan om de verdere kraamzorg op te starten. Tijdens uw intake komen wij hier uitgebreid op terug.

Tijdens de kraamtijd

Tijdens de kraamperiode is de kraamverzorgende uw steun en toeverlaat. Zij is er vanaf het eerste moment om u te adviseren en te begeleiden. Zij leert u alles wat u moet weten over de verzorging van uw baby. Zij helpt u met de verzorging van u en uw baby. Zij geeft u dan tips. De kraamverzorgende van BabyCare zorgt ervoor dat u goed kan herstellen van de bevalling en dat uw pasgeboren baby een goede start krijgt binnen uw gezin.

Wat kunt u verwachten tijdens de kraamzorg

De kraamperiode geeft u de tijd om te herstellen van de bevalling en om begeleiding te krijgen bij het verzorgen van uw baby. De kraamverzorgende helpt u daarbij. Onze kraamverzorgenden zullen er alles aan doen om u en uw gezin een onbezorgde kraamtijd te geven.

Bij kraamzorg horen een aantal taken zoals licht huishoudelijke werkzaamheden. Wanneer de kraamverzorgende meerdere uren per dag aanwezig is, zal zij meer kunnen doen in het huishouden. Belangrijk is de verzorging van uw sanitair, kraamkamer en babykamer en de was.

Belangrijke schakel tussen u en de verloskundige

De kraamverzorgende is een belangrijke schakel tussen u en de verloskundige. Ze controleert dagelijks uw gezondheid en die van de baby. Zij legt haar bevindingen vast in het kraamzorgdossier, welke ter informatie dient voor de verloskundige.

Contact

Wilt u meer informatie over ‘wat is kraamzorg’ ? Neem gerust contact met ons op of meld u direct aan voor de beste kraamzorg aan moeder en kind!