Kraamzorg Hooglanderveen

Hartelijk gefeliciteerd, u bent zwanger!

Iedere geboorte is een wonder en behoorlijk ingrijpend. U wilt rustig de tijd krijgen om hiervan bij te komen. Tijdens deze unieke periode heeft u behoefte aan ondersteuning en begeleiding van een professional.

Uw kraamverzorgende van Babycare Kraamzorg Hooglanderveen helpt u op weg! Onze kraamverzorgsters zijn zeer goed opgeleid, worden voortdurend bijgeschoold en doen hun werk met liefde voor het vak.

De rol van de kraamverzorgende

binnen het gezin

U en uw baby staan tijdens de kraamweek op nummer 1. Maar niet alle aandacht gaat naar u. Ook de vader en eventuele broertjes en zusjes zijn belangrijk! De kraamverzorgende stemt samen met u af hoe u haar werkzaamheden graag geregeld wilt zien. Op deze manier wordt het hele gezin in de kraamweek op weg geholpen.

Een vertrouwd gezicht geeft rust en een veilig gevoel tijdens de kraamtijd. BabyCare Kraamzorg Hooglanderveen vindt dit belangrijk en streeft er dan ook naar dat één kraamverzorgende per gezin de zorg op zich neemt.

Borstvoeding of flesvoeding?

Deze keuze is helemaal aan u. Als u borstvoeding wilt gaan geven is goede begeleiding heel belangrijk. De medewerkers van BabyCare Kraamzorg Hooglanderveen volgen met grote regelmaat nascholing met betrekking tot zowel borstvoeding als flesvoeding, zodat zij u op alle mogelijke manieren hierover kunnen adviseren. Tevens heeft BabyCare Hooglanderveen een lactatiekundige in dienst. Zij kan al uw vragen over borstvoeding telefonisch beantwoorden.

Moeder geeft borstvoeding aan baby

De voordelen van borstvoeding op een rij:

  • Moedermelk beschermt tegen infecties en allergieën
  • De samenstelling is volledig afgestemd op uw baby

Samenwerking

BabyCare Hooglanderveen werkt tijdens en na de zwangerschap nauw samen met onder andere de verloskundige, de huisarts, het ziekenhuis en de jeugdgezondheidszorg. Na de kraamtijd neemt het consultatiebureau de begeleiding over.